(FOTO) MUP TK stao u kraj razbojnicima: Organizovano pljačkali markete, apoteke i kladionice

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Lukavac u saradnji sa službenicima OKP PU Tuzla i OKP PU Gračanica su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Razbojništvo.

Krivična djela su izvršena u periodu 14.09. do 01.10.2021.godine nad uposlenicima sportskih kladionica, apoteka, mini marketa i trgovačkih radnji, na području Tuzle, Lukavca i Gračanica, kojom prilikom su NN izvršioci uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili određenu količinu novca)

Pripadnici MUP-a TK su operativnim radom na terenu identifikovali moguće izvršioce, a radi se o H.M., rođen 1998.godine, A.O., rođen 2003.godine i A.K., rođen 1997.godine, svi iz Lukavca.

U službenim prostrorijama, nad imenovanim je izvršena kriminalistička obrada, takođe pronađena je određena količina novca koja potiče iz navedenih krivičnih djela, oružje, vozila koja su korištena prilikom izvršenja pomenutih krivičnih djela, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Dana 02.10.2021.godine, imenovani su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 10 krivičnih djela Razbojništvo iz člana 289. stav.2. Krivičnog zakona FBIH.

U fotogaleriji pogledajte šta je policija oduzela kao dokazni materijal.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79