(FOTO) Muškarac (77) godinama uništavao automobile iz Srbije

Muškarac je od 2010. godine oštetio 16 automobila na području Poreča. Uništavao ih je odvijačem, a ljudima bi ostavio prijeteće poruke. Smetalo mu je što se radilo o automobilima iz Srbije

Sumnjiče ga za čak 18 kaznenih djela i to 16 oštećenja tuđih stvari i dvije prijetnje, a kod svih se radi o zločinima iz mržnje.

Sumnjiči se da je muškarac sva djela počinio od 2010. godine. U tom je razdoblju oštetio 16 automobila koji su bili na parkiralištima u sklopu turističkih naselja na području Poreča, na parkiralištima u Červar Portu i na parkiralištima trgovačkih centara.

U većini slučajeva automobile je oštećivao odvijačem, u dva slučaja koristio je i sprej. Osim oštećenog vozila, žrtve je ispod brisača dočekao i papirić s porukom mržnje na temelju srpske nacionalne pripadnosti, što je kod njih izazvalo nelagodu.

Našli mu i njemački pištolj

U dva slučaja, osumnjičeni nije oštetio vozila, ali je na automobilima ostavio prijeteće poruke s elementima govora mržnje.

Samo ove godine osumnjičeni je počinio četiri kaznena djela. Prvo je početkom kolovoza oštetio Škodu, parkiranu u Ulici Nikole Tesle i Fiat, parkiran na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića.

Sredinom kolovoza oštetio je još jednu Škodu, parkiranu u uvali Sv. Martin, a posljednje kazneno djelo počinio je 24. kolovoza, kada je na parkiralištu istog trgovačkog centra oštetio Passat.

U svim slučajevima vlasnike je dočekala neprijateljska poruka i materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Pretragama su kod muškarca pronašli odvijač kojim je oštetio vozila i blokove iz kojih je trgao papiriće i ostavljao poruke. Pronašli su mu i pištolj Welten Wafen W. Germany s pripadajućim spremnikom i streljivom.

Budući da muškarac nema dozvolu za pištolj, protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Zbog sumnje da je počinio 18 kaznenih djela s elementima zločina iz mržnje, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku prenosi 24Sata

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79