(FOTO) Na Bjelašnici pao snijeg

(FOTO) Na Bjelašnici pao snijeg


Na planini Bjelašnici u Bosni i Hercegovini, priroda je odlučila ostaviti svoj pečat nevjerojatnom zimskom idilom, unatoč tome što smo već u aprilu. Snijeg je počeo padati jutros, stvarajući slikovitu scenu kakvu bi mnogi očekivali u sred zime, a ne u proljeće. Temperature zraka su se spustile na -4 stepena Celzijusa, dodatno naglašavajući atmosferu zimske čarolije.

Prema meteorološkim prognozama, padavine će postupno oslabiti tokom poslijepodneva i prestati. Jutarnje temperature zraka kreću se od 0 do 6 stepeni, dok će dnevne temperature biti između 5 i 11 stepeni, s najvišim vrijednostima do 14 stepeni na jugu zemlje.

U glavnom gradu Sarajevu očekuje se uglavnom oblačno vrijeme praćeno kišom, koja bi povremeno mogla preći u susnježicu. Na višim dijelovima grada, kao što su planine oko Sarajeva, moguće je da će pasti snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura će biti oko 2 stepena Celzijusa, dok se dnevna očekuje oko 6 stepeni.

Ova neočekivana promjena vremenskih prilika podsjeća nas na nepredvidljivost prirode i čini da se mnogi dive njenom čudesnom spektru, čak i u kasnijim mjesecima proljeća.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija