(FOTO) Na groblju Vlakovo sahranjen Mladen Marić

Foto N1

Uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja, kolega i članova porodice danas je na groblju Vlakovo ukopan novinar Mladen Marić.

Neposredno prije sahrane održana je komemoracija uime Mladena Marića na kojoj su govorili njegovi prijatelji, kolege i saradnici.

“Mladen Marić bio je čovjek koji se suprotstavljao moćnima”

Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”, prenosi N1.

“Nedavno sam spomenuo da je iščekivao 700 emisiju ‘Paralela’. Emisiju koju je živio i volio, koju je radio u ime ugnjetavanih i malih, i svojim perom stajao iza njihove tegobe i boli”, podsjetio je urednik informativnog programa Federalne televizije Željko Tica.

Podsjetimo, u subotu u Sarajevu je nakon kratke bolesti preminuo Mladen Marić. Bio je dugogodišnji urednik i voditelj vanjskopolitičkog magazina Paralele.

U bolnicu je primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu, nakon čega je hitno operisan. Iako se činilo da bi se mogao oporaviti, njegov organizam nije izdržao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79