(FOTO) Na nekoliko lokacija u Sarajevu postavljene stanice za popravku bicikala

U Sarajevu su na nekoliko lokacija postavljene prve stanice za popravku bicikala. Riječ je o manjim stalcima na kojima građani mogu besplatno servisirati svoje dvotočkaše.

Općina Novo Sarajevo finansirala je postavljanje servisnih stalaka na sljedećim lokacijama: Ispred Mašinskog fakulteta, na ulazu u Vilsonovo šetalište, kod Elektroprivrede te kod Pošte na Malti.

Na stanicama je moguće koristiti pumpu i druge alate neophodne za održavanje bicikala. Građani se moli da pažljivo koriste i održavaju postavljene stanice.

Podsjetimo da su novi mobilijar i sprave za igru postavljeni i na dječijim igralištima u ulicama Kemala Kapetanovića, Zagrebačka kod vrtića Nur, Muhameda ef. Pandže 9-11, Džemala Bijedića 33 i u Ulici džamijska 2-6. U okviru dječijeg igrališta u Ulici Kemala Kapetanovića postavljena je i jedna Baby svlačionica.

Izvođač radova je firma Babel d. o. o, a za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je 20.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79