(FOTO) Na području Tuzle i Bijeljine oduzeti duhan i masažeri vrijedni 43.000 KM

Na području Tuzle i Tuzlanskog kantona službenici UIO identifikovali su nekoliko lica koja vrše distribuciju i prodaju duhana i cigareta.

Na području Tuzle i Bijeljine sprovedene su pojačane kontrole prometa robe i tom prilikom privremeno je oduzeta razna roba, ukupne tržišne vrijednosti 43.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH, javlja Srna.

Na području Tuzle i Tuzlanskog kantona službenici UIO identifikovali su nekoliko lica koja vrše distribuciju i prodaju duhana i cigareta.

Pronađeno je 5.644 paklica raznih cigareta i 7,5 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica koje izdaje UIO BiH.

Prilikom rada na terenu na području Bijeljine uočeno je vozilo u kojem se nalazila veća količina robe stranog porijekla (masažeri), koja je oduzeta jer nije prošla redovnu carinsku proceduru.

Protiv identifikovanih lica biće preduzete mjere i radnje po važećim pozitivnim zakonskim propisima.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, kao i vozila koje je donirala američke Ambasade putem programa EXBS.

UIO BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080/02-06-07 besplatno i potpuno anonimno prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79