(FOTO) Najavljivali “kulturnu revoluciju” pa završili pod šatorom: I opozicija se pridružila narodnom veselju

Draško Stanivuković, Nenad Nešić, Branislav Borenović, Miloš Stanišić, svi za jednim stolom, ali kafanskim, tačnije šatorskim, na Kočićevom zboru.

Nakon zvaničnog programa, kada su visoke zvanice počele da se razilaze, kroz masu se čuo uzvik: “Hajde, Draško, i ti s narodom!”

(VIDEO) Dodik se ne odvaja od mikrofona: “Ima jedna dobrih nogu, ništa joj ne mogu”

I PDP-ovi i DNS-ovi su se sjatili u šatoru preko puta onog u kojem je pjevao Milorad Dodik u društvu Aleksandra Vulina i okružen stranačkom svitom.

Ali, kod opoicionara je bilo mnogo skromnije i tiše. Pod šatorom nije bilo muzike, samo šale i neobavezan razgovor, uglavnom uz domaću rakiju. Čak i Draško Stanivuković, koji inače nikad ne pije alkohol, za ovu je priliku nazdravio čašom šljivovice, političkim saborcima i okupljenom narodu.

Uslijedio je ručak s prijateljima, a najavljuje se i vatromet.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iako su iz Kabineta gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića ranije najavljivali da će promijeniti atmosferu na Kočićevom zboru i događaj u Stričićima pretvoriti u prvenstveno kulturni i edukativni hepening, nije im se dalo.

Prvo je zbog kiše otkazan kulturno umjetnički događaj na Kočićevom ognjištu, u kojem je trebalo da učestvuju i učenici iz banjalučkih škola i brojni književnici.

Potom je i opozicija, po principu, ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se, zborovanje nastavila pod šatorom piše Srpskainfo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79