(FOTO) Nakon samo 11 dana propala cesta koju je Općina Kakanj “uspješno” asfaltirala

 

Prije 11 dana završeni su radovi na asfaltiranju novoprojektovane dionice regionalne ceste Donji Kakanj-Kondžilo (Brnjic). Radove je obišao načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Načelnik je izrazio uvjerenje i optimizam da će RMU Kakanj uložiti napore da implementira svoje obaveze po Sporazumu o izgradnji kako bi predmetna saobraćajnica što prije i profunkcionisala.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 600.000 KM.Prvi ugovor se odnosi na novčano izdvajanje iz Budžeta Općine Kakanj u iznosu od 200.000 KM, dok se drugi ugovor odnosi na izdvajanje iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 399.983,36 KM.

Navedena cesta nikada nije puštena u promet  zbog puknuća koji se desio na već pomenutoj dionici, za koji se pokušava sakriti scenarij. Postavlja se pitanje: “Ko je odgovoran?”

“Da li je odgovorna Općina Kakanj ili izvođač radova ili će pak sve to opet platiti građani?

Ovo je zaista niz ovakvih dešavanja koje građani ispaštaju zbog nestručnog, neobrazovnog kadra, političkih nadmetanja prije izbora.

Da li će firma koja je potpisala ugovor platiti penale za koje nije izvrsila navedeni rok?

Bilo kako bilo, građani će i dalje ispaštati…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79