(FOTO) Nakon sedmomjesečnog čekanja: Nastavljeno rušenje poslovnih prostora kod pijace Markale

Na predmetnoj lokaciji zainteresovani investitor planira izgradnju poslovno-stambenog objekta.

Nadležne službe Općine Stari Grad u Sarajevu danas su nastavile iseljavanje korisnika trgovki u ulici Đenetića čikma, kao i rušenje objekata. Iako rušenje protiče uz prisustvo policije, za sada sve teče bez bilo kakvih problema.

Korisnici poslovnih prostora su, u najvećem broju slučajeva, već odnijeli svoju imovinu, tako da su objekti ispražnjeni.

Na predmetnoj lokaciji zainteresovani investitor, koji je već vlasnik jednog dijela zemljišta, planira izgradnju poslovno-stambenog objekta. U budućem objektu Općina Stari Grad će, kao sadašnji vlasnik dijela zemljišta, imati 16 poslovnih prostora u svom vlasništvu.

Ti prostori izdavat će se zainteresovanim zakupcima, a u skladu sa Odlukom o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostora Općine Stari Grad Sarajevo i rasporedu poslovnih djelatnosti, što će Općini osigurati trajne prihode što do sada nije bio slučaj

Prilikom ranijeg pokušaja rušenja ovih poslovnih prostora, njihovi korisnici su protestvovali, tražeći da im Općina osigura neko drugo rješenje, s obzirom da su im ove radnje, kako su tvrdili, jedini izvor egzistencije. Općina je svojevremeno čak nudila mogućnost da korisnici ovih objekata dobiju pod zakup poslovne prostore u novoizgrađenom objektu, po cijenama koje su utvrđene za ovu zonu, ali su zakupci to odbili, tražeći da dobiju prostore iste kvadrature.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79