(FOTO) Nakon ubistva migranta na Ilidži uhapšena dvojica Alžiraca

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira koji se sumnjiče da su povezani s jučerašnjim ubistvom migranta na Ilidži.

Kako nam je potvrdio Mirza Hadžiabdić portparol MUP-a KS dvojica Alžiraca su pronađena i uhapšena na željezničkoj stanici u Novom Sarajevu.

– Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva migranta policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira, također migranta. Smješteni su u službene prostorije za zadržavanje, te će nad istima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – rekao nam je Hadžiabdić.

Podsjećamo, jučer ujutro je na Ilidži pronađeno tijelo migranta.

– Dežurna tužiteljica koja je rukovodila uviđajem naredila je obdukciju tijela, nakon koje ćemo znati tačan uzrok smrti – kazala je portparol Kantonalnog tužilaštva KS Azra Bavčić

Kako “Avaz” saznaje od izvora bliskog istrazi riječ je o ubistvu. Naime, tijelo migranta je pronađeno pored jedne kuće, a ruke su mu bile vezane plastičnim vezicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79