(FOTO) Nakon ubistva u Buća Potoku: Tragovi krvi kod školskog dvorišta tek uklonjeni

Tragovi krvi gdje se jučer u sarajevskom naselju Buća Potok u poslijepodnevnim satima desilo ubistvo, tek su uklonjeni, naočigled učenika koji idu u Osnovnu školu Avdo Smajlović, udaljenu tek dvadesetak metara, javlja reporter N1 Rasim Pavica.

Saznajemo idenitet ubijenog mladića: U tuči iza škole ubijen 19-godišnjak

Ubistvo se dogodilo juče, a uposlenici komunalnog preduzeća sa cisternom tek su u ovim momentima saprali tragove krvi, i to naočigled djece koja se igraju na igralištu koje se nalazi u blizini škole.

Ubistvo koje se juče dogodilo potreslo je mještane Buća Potoka, a roditelji čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Avdo Smajlović, ističu za N1 da su prestrašeni i da strahuju za sigurnost svoje djece.

Uhapšene još četiri osobe zbog jučerašnjeg ubistva u Sarajevu

Direktor ove škole nije želio pred kamere N1, ali je rekao da ništa nisu vidjeli do dolaska policije.

Očevici, koji takođe nisu željeli pred naše kamere, tvrde kako su nekoliko puta zvali hitnu pomoć te da smatraju da nisu na vrijeme reagovali, te kako kažu za N1, oni smatraju da je hitna pomoć blagovremeno reagovala, momak koji je preminuo, danas bi bio živ.

Jedan od očevidaca nam je kazao da se ovaj nemili događaj desio između 17 i 18 sati.

Podsjetimo, sinoć je u Sarajevu došlo do tuče u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Sve se odvijalo u blizini osnovne škole.

Počinitelj se dao u bjekstvo, ali je uhapšen na području Živinica. Nakon njega uhapšene su još četiri osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistvo, a koje se dogodilo u ulici Adema Buće u sarajevskom naselju Buća Potok.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79