(FOTO) Navijački neredi u Širokom Brijegu: Pucnjava uznemirila građane

U noći sa subote na nedjelju na području Širokog Brijega došlo je do incidenta na području MZ Brig.

Naime, kako portal SirokiBrijeg.info doznaje, radilo se pokušaju izazivanja većih nereda i masovne tučnjave između dvije navijačke skupine u čemu su ih brzom reakcijom i nakon dojave spriječili djelatnici PU Široki Brijeg i specijalne postrojbe MUP-a ŽZH.

Njih oko 50-ak se okupilo na području MZ Brig, gdje su došli osobnim vozilima iz smjera Ljubuškog u namjeri da se obračunaju s neistomišljenicima, ali dolaskom pripadnika PU Široki Brijeg na mjesto gdje se trebao odviti obračun isti su se razbježali po okolnom području i šumi, tako da je uskoro stigla i specijalna policija i potraga za istima.

Nekoliko sati je trajala akcija pretraživanja područja i “lova” kroz šumu i naseljeno područje, većina ekipe je pronađene i sprovedena u PU Široki Brijeg i nad kojima su sprovedena istraživanja s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja. Glavne prometnice i vozila su bila intenzivno kontrolirane od strane prometnih policajaca i pronalaska ostalih članova skupine jer su svi došli osobnim vozilima.

Za vrijeme ove akcije dolazilo je do sukoba između navedenih osoba i policajaca koji su morali upotrijebiti sredstva prisile. Iako je se u međuvremenu pojavila informacija kako je došlo do pucanja za vrijeme ovog događaja, ista nam je demantirana.

Iako nisu uspjeli pronaći sve sudionike, njih 23 koji su privedeni u PU Široki Brijeg dobili su prekršajni nalog protiv izazivanja javnog reda i mira i tijekom jutra su ispraćeni uz pratnju policije ka granici prema Republici Hrvatskoj od kuda su i došli.

Očekujemo službeno priopćenju MUP-a ŽZH gdje bi se trebalo znati više detalja o ovom incidentu i samim sudionicima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79