(FOTO) Nehumani uslovi: “Ne dozvolimo da se zaledi Mahir!”

Redakciji portala Crna Hronika građani su proslijedili uznemirujući apel građanina Sarajeva. Betim Adžanel je na svom Facebook profilu objavio fotografije svog komšije, Mahira Terzića, koji boravi u katastrofalnim uslovima.

“Do unazad 10 dana dok je bio pokretan pomagali smo mu (moja porodica i halal mu bilo), ali ima 10-ak dana kako je paraliziran (oduzetost donjih ekstremiteta). Nije potrebna hrana, piće, novac, razne humanitarne pomoći i slično. Potrebno je samo da se isti smjesti u prostorije Gerontološkog centra (obavijestio sam centar za socijalni rad i isti su izjavili da ima mjesta u odjelu za prihvat ovakvih osoba, ali zbog epidemiološke situacije ne mogu puno pomoći)” – napisao je Betim.

Zamolio je svoje prijatelje da nađu način kako da se isti smjesti u odjel pri Gerontološkom centru Sarajevo, a on će organizovati prevoz.

“Obavjestio sam i MUP KS i Zavod za hitnu medicinsku pomoć (isti kažu da zbog epidemiološke situacije i mogućnosti da je Mahir pozitivan na COVID-19 ne mogu puno pomoći).”

“Ne dozvolimo da jedan čovjek, Sarajlija, insan živi i preživljava kao životinja .Dajte da dozvolimo život dostojan čovjeka. A adresa istog je Fojnička 27, naselje Medresa u Sarajevu” – naveo je na kraju svoje objave Mahirov komšija.

NEMAM OBIČAJ,ALI OVO MORAM STAVITI NA FB
U PITANJU JE MOJ KOMŠIJA MAHIR TERZIĆ ROĐEN 1951.(U SARAJEVU).
DO UNAZAD 10…

Posted by Betim Adzanel on Wednesday, 7 April 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79