(FOTO) Nemar nadležnih u Tuzli: Popadalo drveće na mezare i grobove žrtava masakra na Tuzlanskoj kapiji

Snijeg koji je tokom vikenda napadao u Tuzli i cijelom Tuzlanskom kantonu, prouzrokovao je brojne probleme, a osim zimskih službi, posla su imali i vatrogasci koji danima uklanjaju popadale grane drveća.

Taj posao nastavili su i tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, a evidentirano je ukupno 12 intervencija koje se odnose na uklanjanje stabala i grana drveća, a zabilježena je i jedna intervencija na gašenju požara na automobilu u tuzlanskom naselju Vršani.

Na haotično stanje u Tuzli upozorio je i gradski vijećnik Omer Berbić. Objavio je fotografije sa Slane Banje, a na kojima se vide mnoštvo oborenih grana na mjestu gdje su sahranjene žrtve Tuzlanske kapije.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Za ove fotografije nemam riječi. Drvo je palo preko Tuzlanske svetinje te navodno oštetilo nekoliko spomenika.

Kada sam prije par mjeseci upozoravao da je ova šuma bolesna te da pod hitno grad pod hitno mora dovesti stručne ljude radi sanacije oni su se oglušili.

Pozivam sve građane da ne idu ispod ove šume jer postoji objektivna opasnost po život.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79