(FOTO) Nermin godinama gradio svoju farmu, da bi je oluja u jednoj noći srušila

Posljednje nevrijeme koje je zahvatilo područje Odžaka nanijelo je ozbiljne štete na farmi Nermina Salkanovića. Kao dugogodišnjeg poljoprivrednika, Nermin se s tugom suočava s posljedicama uništenih mašina i infrastrukture.

Farmu koju je godinama gradio s pažnjom i posvećenošću sada su zahvatile razbijene kabine na kombajnu i traktoru, te urušeni krovovi na objektima, ostavljajući ga teškoj situaciji.

Ovim putem, Nermin apeluje na nadležne institucije da pruže podršku poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štete uslijed nevremena. Ovaj događaj naglašava važnost solidarnosti i zajedničkog djelovanja kako bi se pomoglo u obnovi i očuvanju poljoprivrednih gazdinstava.

Nevrijeme koje je zahvatilo farmu gospodina Salkanovića ne odnosi se samo na gubitak materijalnih dobara. Ova situacija utječe na cijelu njegovu porodicu, koji su oslanjali na farmu kao izvor prihoda. Njihova nesigurnost i briga za budućnost su razumljivi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79