(FOTO) Nesreća se desila i nama koji smo navikli pomagati i pružati pomoć drugima

 

Gorska Služba Spašavanja – Stanica Sarajevo je danas, pri povratku sa redovne aktivnosti obezbjeđenja Ski centra Bjelašnica-Igman imala tešku saobraćajnu nesreću, saopćili su.

Navikli pomagati

– Naime, usljed neočišćene i zaleđene ceste, sa iskusnim spasiocem i vozačem za upravljačem u vozilu sa pogonom 4×4, nesreća se desila i nama koji smo navikli pomagati i pružati pomoć drugima. Nažalost, s obzirom na svakodnevne odlaske i povratke sa skijališta, po svim vremenskim uslovima, naši su spasioci imali i veću statističku vjerovatonću da im se desi nesreća.

Vozilo Gorske službe sletjelo sa ceste na Bjelašnici: Lančani sudar šest automobila

 

Najbitnije je da je sedmočlana ekipa koja je bila na dežuri, kao i drugi učesnici u saobraćaju koji su bili sudionici nesreće, prošla bez povreda. Nažalost, ostali smo bez jednog od dva vozila u vlasništvu naše Stanice.

Jedna velika složna porodica

Mnogo nam znači količina poziva i kolegijalnost koje smo primili od gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su izrazile zabrinutost i ponudile podršku i time pokazali da je GSS jedna velika složna porodica.

Službe iz Sarajeva, GSS Jahorina i ZOI Olimpijski Centar odmah su ponudile svoje ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva u ispomoć, na čemu im se iskreno zahvaljujemo.

Naši će spasioci sutra opet voziti istom rutom da bi pomogli povrijeđenim skijašima na našim olimpijskim planinama – saopćeno je iz GSS-a Sarajevo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79