(FOTO) Nesreća u Ilijašu: Pijan sletio mercedesom u rijeku, završio na intenzivnoj njezi

U mjestu Podlugovi, sarajevska općina Ilijaš, sinoć u 21 sat dogodila se saobraćajna nesreća kojom prilikom je teže povrijeđen vozač Mercedesa iz Visokog koji sletio u korito rijeke Stavnje.

– Tom prilikom došlo je do skretanja sa kolovoza u desnu stranu, a potom prevrtanja u korito rijeke Stavnja, putničkog motornog vozila marke Mercedes Vito, reg. oznaka A87-T-039, kojim je u alkoholiziranom stanju upravljao vozač Dž.P., rođen 1973.godine u Srebrenici, nastanjen u Visokom. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač Dž. P., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79