(FOTO) Nevjerovatno loši uslovi u kuhinji na Kliničkom centru u Banjoj Luci

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je večeras pokazao fotografije uslova u kuhinji Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske i kazao da je inspekcija Grada Banje Luke utvrdila da u kuhinji nema minimalnih sanitarno tehničkih uslova za pripremanje obroke.

On navodi da ovakvi uslovi mogu biti uzrok bakterija i zaraze.

“Pogledajte vlagu, pogledajte podove, pogledajte zidove. Ovo je kuhinja na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske gdje se sprema 3.000 obroka. Ovako kuhinja izgleda, a sutra će reći, širite paniku, pacijenti neće da jedu”, rekao je on.

Dodaje da inspektori koji su bili na terenu kažu da u životu nisu vidjeli takvo nešto.

“Kuvarice pripremaju obroke u čizmama, zar ne treba da o ovom govorim? Treba sve da ih bude sramota. Taj čovjek da 35 miliona KM za garažu, a ima kuhinju sa ovakvim uslovima. Šta taj čovjek treba da uradi da podnese ostavku? Najveća smrtnost, najviše samoubistava, ovakva kuhinja, klizište oko garaže, garaža od 35 miliona KM, afera kiseonik… Gdje mi živimo”, upitao je on.

Stanivuković je rekao da će inspekcija ponovo ići na UKC.

“Opet će reći ostali smo bez hrane, ostali smo bez kiseonika… Zar treba da dozvolimo da ovako hrane i liječe ljude i da zarazna hrana izlazi odavde? Ljudi bolje uslove obezbijede za svoju stoku, a oni se ovako ophode sa pacijentima. Ovo je za zatvor”, rekao je on dodajući da su ovakve stvari vapaj za izlazak naroda na ulicu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79