(FOTO) Nevrijeme u Zenici: Vjetar odnio krov sa porodične kuće, komšije pritekle u pomoć

(FOTO) Nevrijeme u Zenici: Vjetar odnio krov sa porodične kuće, komšije pritekle u pomoć


“U toku dana svjedočili smo strašnom vjetru i nevremenu nakon kojeg je došlo do velikog oštećenja na krovu kuće našeg komšije Kasima Valentića.” – napisao je, na Facebook nalogu MZ Orahovica, predsjednik ove mjesne zajednice.

Nakon što jeekipa iz elektroprivrede isključila struju na ovom objektu, svi sugrađani su pozvani na zajedničku akciju kako bi se uklonio krov koji je uništen i koji je zablokirao avliju komšije, piše Crna Hronika.

Potom su se još jednom na Facebook stranici MZ Orahovica oglasili sa brojnim zahvalama.

“Poštovane komšije, danas smo svjedočili sili prirode ali isto tako smo svjedočili i snazi jedinstva. Svjedočili smo važnosti komšiluka, u samo par sati nakon nesreće koja se dogodila na kući našeg komšije Kasima Valentića okupili smo se i zajedničkim snagama smo očistili veliku štetu koju je vjetar nanio. Ovo je savršen pokazatelj da je komšija komšiji najpreći i da uvijek treba da bude tu kada je pomoć potrebna. Divno je biti dio ovakve zajednice, današnja akcija je za svaku pohvalu i za ponos. Zajedno smo zasigurno najjači 🇧🇦🇧🇦🇧🇦.”

Iz MZ Orahovica podijelili su još nekoliko slika sa terena koje pokazuju silu današnjeg nevremena.

“Današnje nevrijeme je napravilo dosta problema u našoj MZ. Na slikama vidimo oštećenja na 9 sanduka pčela čiji je vlasnik Smajo Isaković. Ovim putem apelujemo na sve građane da budu pri ruci svojim komšijama ukoliko je nekome potrebna pomoć a i savjet MZ se stavlja na raspolaganje te ćemo u budućem periodu uraditi sve što je u našoj moći kako bi se nanesene štete što lakše prebrodile i sanirale.” – poručuju iz ove mjesne zajednice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija