Zimska idila na Mojmilu: Ni minusi nisu spriječili desetine mališana da se sankaju

Zima posljednjih dana u Sarajevu pokazuje svoje pravo lice. Niske temperature, snijeg, zaleđena šetališta, ali i mnoštvo mališana koji se sankaju i uživaju u zimi slika su naselja Mojmilo ovog vikenda.

Brojni građani dane vikenda iskoristili su za boravak na obližnjim planinama, a najmlađi uživali u sankanju i skijanju. Međutim, veliki broj mališana uživa u igri na snijegu i u gradu.

Iako je tehnologija djecu odvojila od igre izvan kuće, mališani ipak ne mogu odoljeti zabavi koju donosi igranje na snijegu. Sarajevskim naseljem Mojmilo danas odjekuje dječija graja, a brežuljak u naselju postao je prava sankaška staza.

Snijeg koji ne prestaje padati, ali i temperatura pet stepeni ispod nule ne ometa djecu u sankanju, smijehu, grudvanju i zabavi na snijegu prenosi Klix.

S obzirom da još uvijek traje zimski raspust zasigurno će djeca i narednih dana uživati u zimskim čarolijama. Meterolozi za sutra najavljuju prestanak padavina, ali se niske temperature nastavljaju.

I u Zenici su djeca zabavljala ali i uživala na svijetu. Pogledajte fotografije sa Babine Rijeke

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79