(FOTO) Nove satelitske snimke, Bjelorusija gomila vojsku blizu ukrajinske granice

(FOTO) Nove satelitske snimke, Bjelorusija gomila vojsku blizu ukrajinske granice


OKO 150 transportnih helikoptera i brojne kopnene trupe nalaze se 32 kilometra od bjelorusko-ukrajinske granice u južnoj Bjelorusiji, pokazuju satelitske snimke tvrtke Maxar.

Japan razmatra uvođenje sankcija Bjelorusiji

Japan, u skladu sa Sjedinjenim Državama, razmatra uvođenje gospodarskih sankcija Bjelorusiji, zbog potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu, izjavili su u subotu za Reuters dva vladina dužnosnika koji znaju za to.

Nije odmah bilo jasno koji će pojedinci ili subjekti biti na meti takvih sankcija. Dužnosnici su izjavili Reutersu kako će Tokio sankcije koordinirati s drugim članicama Grupe 7 industrijskih sila.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova odbio je komentar. Ured premijera Fumija Kishide nije bio dostupan za komentar.

Sankcije SAD-a zbog invazije u četvrtak uključuju 24 bjeloruske fizičke i pravne osobe, priopćilo je ministarstvo financija SAD-a.

Japan je najavio sankcije Rusiji zbog invazije, a Kishida je poteze Moskve nazvao neprihvatljivim kršenjem ukrajinskog suvereniteta i međunarodnog prava.

Ruske postrojbe su u petak napredovale prema glavnom gradu Kijevu, čak i kada su Rusija i Ukrajina signalizirale otvorenost za pregovore, nakon invazije sa sjevera, istoka i juga, napada koji prijete poremetiti europski poredak nakon hladnog rata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija