(FOTO) Obavljena sahrana Svjetlani i kćerki Dragani: Dječak Dragan se nada da će mu bar otac ostati živ

Tuga je danas okovala Teslić, a posebno njegovo naselje Banju Vrućicu. U prisustvu rodbine, komšija, prijatelja, radnih kolega i učenika osnovne i srednje škole, jučer je obavljena sahrana Svjetlani (37) i njezinoj kćerki Dragani (19) Livnjak, koje su u subotu smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu u naselju Gornji Buletić.


Tišinu prekidao plač

Rođak ove porodice Tihomir Livnjak organizovao je sahranu, na kojoj se čula grobna tišina, a onda i plač za voljenima koji se daleko čuo. I sam u šoku, smogao je snage da sve protekne u najboljem redu, iako se pred samo iznošenje kovčega iz kuće žalosti i vjerskog obreda, nad ovim krajem sručio pljusak.

Novi detalji jezive nesreće: Vozač Audija nije imao vozačku dozvolu?

 

– Hvala narodu što je došao da nam ublaži bol i tugu. Želim da ova sahrana prođe onako kako smo zamislili, a misli su nam u UKC RS u Banja Luci, gdje se ljekari bore za život rođaka Zorana i njegove mlađe 4-godišnje kćerke Sofije. Oni su i daje u komi. Da je da se bar oni izvuku. Vidite, od petočlane složne i vrijedne porodice, u kući ostade samo njihov sin Dragan (15). Mi ćemo se brinuti za njega, neće on ostati sam, jer na njegova nejaka pleća pala je velika tragedija i bol koju bi teško podnio i stariji čovjek – kaže Tihomir Livnjak.

Na posljednji ispraćaj Svjetlani radnici tvornice obuće „Verdi“ došle su njezine radne kolege. Na njihovim licima tuga i nevjerica. Tu su bile i radne kolegice poginule djevojke i kćerke Dragane koja je tek diplomirala srednju tehničku školu i prije nepun mjesec se zaposlila. O ovoj porodici samo riječi hvale imao je i komšija Marko Milojević.

Vozačka dozvola

Iz OJT Doboj su jučer saopćili da je donesena naredba o otvaranju istrage protiv vozača Audija A6 Gorana Bjelca (20) iz Teslića zbog sumnje da je u saobraćajnoj nesreći kao vozač Audija u sudaru sa Fiatom kojim je upravljao Zoran Livnjak, počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Prikapuljaju se dokazi nakon čega će biti formiran krivični predmet. Tačna je i informacija da Bjelac u vrijeme saobraćajne nesreće nije imao vozačku dozvolu. Oduzeta mu je prije dva mjeseca zbog prekoračenja brzine, a prije 10 dana je procesuiran zbog vožnje bez vočačke dozvole prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79