(FOTO) Obnova historijskog spomenika: Most Bitke za ranjenike u Jablanici opet će služiti za prelazak Neretve

Simbol antifašističke borbe i same Jablanice, most Bitke za ranjenike, uskoro će ponovo služiti mještanima za prelazak Neretve, a svakako se smatra i turističkom ponudom u sklopu kompleksa Muzeja.

Na njegovu obnovu čekalo se više od 30 godina. Zbog kompleksnosti samog projekta i procjene izvođenja nastavka radova, datum završetka još nije poznat. Do sada je konstrukcija mosta, koja se nalazi na lijevoj obali, povezana sa drugom stranom.

Preostalo je da se uradi pješački most, te postavi drvena konstrukcija. Izvođač radova je preduzeće HP Investing iz Mostara, a radovi su počeli u martu 2020.

U realizaciji projekta, uz izvođača radova i Općinu, koja je investitor, kao naručilac radova sudjeluje JP EPBiH d. d. Sarajevo, a za provedbu nadzora zaduženo je Privredno društvo Institut IGH d. d. Banja Luka. Vrijednost se procjenjuje na 1.074.314 KM, piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79