(FOTO) Obustava saobraćaj na M17: Odron na putu zbog miniranja

Zbog izvođenja neophodnih radova na uklanjanju kamenja sa kolovoza, trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Zenica-Nemila, kod mjesta Brce (Donja Gračanica).

Putnička vozila mogu koristiti regionalni put Zenica-Tetovo-Nemila, dok teretna vozila ne mogu koristiti ovaj put.

Pilikom miniranja puta od strane radnica Čengiz firma, obustava saobraćaja. Kilometarske kolone u oba pravca.

 

Zbog izvlačenja teretnog vozila naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Olovo-Srednje (na području Nišića).

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac-Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez-Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79