(FOTO) Obustavljen saobraćaj na M17 zbog saobraćajne nesreće u Vranduku

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Vranduk obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Zenica-Nemila. U toku je policijski uviđaj.

Kako nam javljaju čitatelji portala Crna-Hronika formirale su se kilometarske kolone u oba pravca.

U saobraćajnoj nesreći koja se desila u tunelu Vranduk na M17 učestovala su jedan putnički automobil marke golf  i tereteno vozilo marke Peugeot.

Pogledajte fotografije sa mjesta nesreće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Stanje na putevima u BiH

Kako smo obavješteni od izvođača radova, sutra (12.05.) u poslijepodnevnim satima bit će otvorene obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar. Planirano je da takav režim saobraćaja (obje trake u funkciji) bude na snazi za vikend, a onda u ponedjeljak 15.05. ponovo će se zatvoriti jedna traka i saobraćaj će biti regulisan semaforima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.novembar i Grab za saobraćaj je zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica – Tarčin. Saobraća se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići) i Bihać-Kamenica.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj. U vremenu od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj, tako da će se od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel saobraćati usporeno, jednom trakom.

Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79