(FOTO) Od igrališta u Gračanici napravili smetljarnik: “Sramota me bilo djece”

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o sramoti koja je zabilježena u Gračanici. Naime, sportsko igralište u centru grada, bilo je zatrpano smećem. Svoj stav ali i radnu akciju čišćenja igračišta podijelila je Belkisa Alihodžić Dirckson.

Na Facebook profilu mama iz Gračanice podijelila je fotografije na kojima je zabilježena užasna situacija sa smećem i otpadom koje je zatekla na rukometnim igralištu u samom centru Gračanice. Ova mama zajedno sa još nekoliko roditelja bila je zgrožena zatečenim stanjem, no isto tako radi djece koja treniraju i igraju se tu odlučila počistiti igralište piše Crna-Hronika.

SRAMOTA ME DJECE BILO!!!

“Sramota me bilo svakog onog djeteta koje dođe voljno da trenira, trenera koji se svojski bori u svim ne (uslovima) da ih usmjeri na pravi put, vlastitoga djeteta kojeg ostavljam da trenira dok jednim okom pratim njega a drugim gdje ću stati i kako prekoračiti hrpe smeća. Sramota me bilo same sebe!

Za ovo nam nisu krivi ni političari, ni stranke, ni podobni, ni šalteruše, ni mito ni korupcija.
OVO JE KUĆNI NE(ODGOJ)!!!!

Apelujem na sve roditelje, staratelje, prosvjetnike, hodže, popove, nene, djedove, grad Gračanicu… UČITE DJECU DA NE BACAJU SMEĆE KAO DA NAPROSTO ŽIVIMO U JEDNOJ VELIKOJ KANTI ZA ĐUBRE! Možda nemamo sve najljepše, najmodernije i najuredjenije, al’ naše je. I najstariji, najtrošniji kućerak, dok je uredan i mirisan, bolji je od usranog dvorca.
P.S. Veliko hvala roditeljima koji su mi se danas pridružili u čisćenju. Zbilja sam bila prijatno iznenađena i ponosna. Za nekih 15-tak minuta smo skupili 6 velikih vreća smeća sa jednog malog rukometnog igralista u cetru “grada”. Hvala i prijatno. ” izjavila je Belkisa Alihodžić Dirckson.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79