(FOTO) Oglasila se žena koja je objesila psa i zgrozila BiH

Ana L. iz Bosanske Dubice je izazvala bijes u regionu nakon što je objavljen video na kojem se vidi kako je objesila bespomoćnog psa pred vlastitim djetetom!

Međutim, ova medicinska radnica u tome, izgleda, ne vidi ništa loše, jer je objavom na Facebooku najavila da neće na tome stati.

“Samo da se oglasim povodom jučerašnjeg događaja. Kao majka stala sam u zaštitu svog djeteta i radiću to i dalje”, napisala je Ana L.

Status na Facebooku sadrži i pismo koje je, kao odgovor na žalbu predatu sredinom februara, dobila 12. marta iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Administrativne službe.

Užas u BiH: Pred očima djeteta objesila zlatnog retrivera

“Nemamo ni prostorne ni kadrovske ni materijalne ni finansijske resurse da hitno zbrinemo, na zakonit način, životinje koje predstavljaju opasnost po bezbjednost člana Vaše porodice”, stoji u dopisu.

Međutim, zanimljivo je uputstvo koje je uslijedilo.

“Do iznalaženja rješenja za opisani problem, i sa Vaše i sa naše strane u dogledno vrijeme, molimo da preduzmete potrebne preventivne mjere zaštite svog maloljetnog djeteta, kao što su to činili generacijama naši roditelji”, navedeno je u odgovoru.

Ona je, nažalost, ovo shvatila kao odobrenje da uzme zakon u svoje ruke.

Na snimku se vidi kako je Ana L. namamila psa hranom, zavezala mu konopac oko vrata, odvukla do ograde i privezala tako da je došlo do gušenja nesretne životinje. Pri svemu tome, pas nije pokazivao nikakvu agresivnost već je samo pogledavao prema djetetu u nadi da će bar s te strane stići pomoć, prenosi Radiosarajevo.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/oglasila-se-zena-koja-je-objesila-psa-i-zgrozila-bih/331937

Pas je, saznaje Srpskainfo od mještana, lutalica, ali je bio pripitomljen i privržen radnicima u obližnjem voćnjaku, koji su ga hranili.

Ana L, po struci osoba kod koje bi trebao da posebno bude razvijen osjećaj za humanost, živi u neposrednoj blizini voćnjaka, čijim je kamerama i snimljen ovaj monstruozni čin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments