(FOTO) Oglasili se belgijski turisti kojima je ukraden kamper: “Sretni smo, hvala CH i policiji TK”

(FOTO) Oglasili se belgijski turisti kojima je ukraden kamper: “Sretni smo, hvala CH i policiji TK”


Kako je Crna Hronika već pisala, pripadnici MUP-a TK su pronašli kamper koji je ukraden od belgijskih turista. Kamper se nalazio u naselju Simin Han.

Turistima iz Belgije je vozilo ukradeno u subotu, 25. maja, sa parkinga kod poznatog vodopada Kravica u Ljubuškom. Walter (70) i Roose (68) su doslovno u šorcu i haljini, jer im je sve bilo u vozilu. O ovome smo prvi pisali.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je belgijske turiste Walter (70) i Roose (68) koji su došli u Tuzlu kako bi okončali proces dokumentacije za navedeno vozilo i isto preuzeli.

“Sretni smo što smo dobili kamper nazad. Nažalost, lopovi su sve odnijeli iz njega. U vozilu je bilo dosta vrijednih stvari kao to su laptop, diopstijske naočale, pun frižider namirnica, i slično. Zahvaljujući vama i policiji TK vozilo se brzo pronašlo. Naravn da ćemo opet posjetiti lijepu Bosnu i Hercegovinu.” – izjavili su belgijski turisti za CH.

Podsjećamo kradljivci su sa vozila skinuli crvenu foliju kako ne bi bio primjećen.  Pripadnici MUP-a se nisu dali zavarati, a to je za CH potvrđeno iz MUP-a TK.

“Dana 29.05.2024.godine u 14,30 sati, dežurnoj službi PS Istok obratio se policijski službenik navedene policijske stanice, te obavijestio dežurnog da raspolaže informacijama da se na jednoj lokaciji u naselju Simin Han nalazi m/v “Kamper”, stranih registarskih oznaka, te da se najvjerovatnije radi o vozilu koje je otuđeno.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Istok, koji su u ulici Zlatnih ljiljana do broja 13, u naselju Simin Han, grad Tuzla, pronašli kamper m/v marke “VW Crafter”, a koje vozilo, vlasništvo državljanina Belgije, je otuđeno dana 25.05.2024.godine u Ljubuškom, za što je, u skaldu sa procedurama vezano za prijave otuđenja bila raspisana Centralna potraga.

Pogledajte kako izgleda ukradeni kamper kojeg je pronašla policija MUP-a TK

O navedenom događaju upoznat je dežurni službenik PS Ljubuški kao i dežurni tužilac KT TK-a Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla”, rečeno je iz MUP-a TK.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičene dvije muške osobe inicijala D.A. i E.H.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija