(FOTO) Opet inspekcija u lokalima koji si u vlasništvu Denisa Stojnića

Sarajevski policajci poduzimaju planske aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi novogodišnji praznici na području Kantona Sarajevo protekli u najboljem redu i miru.

Kako je saopćeno je iz MUP-a KS, zbog aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19 neće biti organizovanih javnih dočeka Nove godine, ali je angažiran dovoljan broj policajaca radi vršenja poslova i zadataka iz nadležnosti MUP-a KS, kao i zbog pružanja asisitencija nadležnim inspekcijskim organima, s posebnim osvrtom na kontrolu poštivanja aktuelnih epidemioloških mjera donesenih od nadležnih kriznih štabova.

Kao što smo i navikli, inspekcija je opet ušla u lokale koji su u vlasništvu porodice Stojnić.

“Opet Stojniću inspekcija a u druge restorane i stranačke hotele pod ključem zabave, tu ne smije da inspekcije pomole nos. Niko od institucija da ode ali Stojniću idu redovno. Večeras radi 5 timova inspekcije. Kantonalne, plus Federalna ali za druge restorane te mjere ne važe !!!! Svi fudbaleri iz inostranstva sa starletama i svojim damama prisustvuju u sarajevskim restoranima a gosti kod mene ne mogu? Za neke vaze mjere a za neke neke ne.” – izjavio je Denis Stojnić za portal Crna-Hronika.

Iz MUP-a KS apeluju na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se pridržavaju donesenih epidemioloških mjera, a to su obavezno propisno korištenje zaštitnih maski, fizička distanca, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru, kao i ograničeno kretanje u vremenu od 23:00 do 5:00 sati.

Također, pripadnici MUP-a KS će poduzimati mjere pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola, ali i drugih prekršaja, odnosno, protupravnih ponašanja kojima se eventualno čine krivična djela ili narušava javni red i mir.

MUP KS poslao upozorenje: 1.200 KM kazna za posjedovanje pirotehničkih sredstava

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79