(FOTO) Opet velike gužve ispred Zetre: Nestrpljivi građani čekaju na svoju dozu vakcine

Jučer je nastavljena vakcinacija protiv koronavirusa u sarajevskoj dvorani Zetra, a već danas su ispred ulaza ponovo zabilježene velike gužve, gdje građani nestrpljivo čekaju na svoju dozu.

U ovom krugu vakcinišu se onkološki pacijenti prema spiskovima dostavljenim s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a osim njih, uporedo se odvija i revakcinacija osoba koje su već primile svoju prvu dozu. Za revakcinaciju je aplicirano više od 800 doza.
Iako zdravstvene vlasti često upućuju apele građanima da budu strpljivi i da ne dolaze na vakcinaciju ukoliko nisu pozvani, jer tako stvaraju gužve te neće biti vakcinisani, i danas je bilo onih koji su željeli primiti vakcinu prekoreda.

Međutim, iz dana u dan, kada god se odvija vakcinacija, ispred Zetre dođe do velikih gužvi, a razlog je ili nesporazum između nadležnih i građana ili odluka građana da pokušaju primiti vakcinu i bez poziva. To su i danas potvrdili i pojedini građani koji su se javili našoj redakciji rekavši da čekaju na svoj red za vakcinaciju između sat i dva.

Takvu situaciju je i danas zabilježio fotoreporter portala Klix.ba. Primjetno je da građani u dugim redovima stoje ispred Zetre, dok zaštitari postepeno puštaju ulazak u dvoranu.

 

Podsjetimo, za vikend, 5. i 6. juna, napravljena je pauza pa u Zetri nije bila održana ni vakcinacija, ali ni revakcinacija. Ti procesi su nastavljeni od ponedjeljka, a baš u periodu pauze susjedna Srbija je pozvala sve bh. građane da bez ikakvih ograničenja mogu primiti vakcinu u bilo kojoj tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi. Mnogo građana BiH je iskoristilo tu opciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79