(FOTO) OPREZ: VIDLJIVOST SMANJENA

Vidljivost je zbog magle smanjena u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove, pa pozivamo na pojačan oprez. U noćnim satima zbog niske temperature skrećemo pažnju na moguću poledicu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima i na planinskim prevojima. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79