(FOTO) “Oslobodite Palestinu”: Pogledajte atmosferu na današnjem skupu podrške u Sarajevu

U Sarajevu je počeo skup podrške palestinskom narodu.

Više stotina građana okupilo se u parku preko puta Vijećnice kako bi poslali poruku ohrabrenja i saosjećanja palestinskom narodu. Nose zastave Palestine, fotografije poginule djece u napadima koje je Izrael izvodio tokom proteklih dana, te poruke “Oslobodite Palestinu”.

Organizatori skupa su Palestinska zajednica u BiH, Udruženje Bosanskohercegovačko – palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport AKOS i Udruženje “Mladi muslimani”. Poručili su “U ime mira, a ne protiv bilo koga”.

Skupu prisustvuju sve generacije, od djece koja su došla s roditeljima i drže fotografije svojih poginulih i ranjenih vršnjaka iz Palestine, do starijih ljudi.

S razglasa se čuje muzika s porukama o Palestini i stradanjima, piše Hayat.

Podsjetimo, u jedanaestodnevnom konfliktu ubijeno je više od 250 ljudi, među kojima su djeca i žene. Više od 100.000 ljudi je raseljeno. Primirje je nastupilo prije dva dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79