(FOTO) Osmogodišnja Mirela vratila se kući sa liječenja, uskoro će i u školske klupe

Mirela se vratila sa liječenja iz beogradske klinike za majku i dijete, a dočekali su je najbliži i učiteljica Melika Rašidović koja je uz pomoć medija pokrenula akciju za pomoć djevojčici. Najveća radost je, kažu, što će Mirela ponovo pohađati nastavu i družiti se sa vršnjacima.

“Molili smo se za ovaj trenutak i naša Mirela je ponovo kod kuće. Hvala dragom Bogu, hvala učiteljici Meliki, privrednicima, svim dobrim ljudima koji nas nisu ostavili u ovom trenutku. Aparat za kisik je nabavljen, ona će moći normalno disati, ima poseban režim ishrane, a kontrole su za dva mjeseca. Potrebno je da se držimo svega što su nam rekli ljekari i nadamo se najboljem”, kaže Melisa Bećirović, Mirelina majka.

Melika Rašidović, učiteljica koja je pokrenula akciju za pomoć svojoj učenici te danima slala apele za pomoć, uspjela je u svojoj misiji. Kaže kako je Mirelin povratak kući jedan od najsretnijih trenutaka u životu.

“Mireli je ukazana sva neophodna pomoć u Insitutu za majku i dijete u Novom Begradu i uspiješno se oporavlja. Obezbjeđena su potrebna sredstva za njeno liječenje i nabavku aparata.Mirela bi u drugom polugodištu mogla nastaviti svoje školovanje. Neopisiv je osjećaj kad vam se javljaju ljudi i pitaju za Mirelu, žele pomoći. Mi smo sve prikupili za ventilator, isplatili troškove za Beograd, vjerujte da su i ljekari iznenađeni jer tamo ima djece koja pet ili više mjeseci čekaju na aparate. Hvala svima koji su donirali novac, Mireli će trebati još puno novca za koncentrator za pluća, čekamo i njen dolazak u školu, ona se polako vraća svakodnevnim aktivnostima”, kaže njena učiteljica Melika Rašidović.

Porodici Bećirović danas je uručena i novčana pomoć koju su prikupili članovi Udruženja “Goraždani” iz Skandinavije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments