(FOTO) Ovako bi izgledao moderni Fiat 126 s električnim pogonom

Internacionalni dizajnerski studio MA-DE oživio je klasični Fiatov model 126 te mu udahnuo novi “električni” život.

Radi se o potpno električnom konceptu nazvanom Fiat 126 Vision, a ova reinterpretacija je zadržala nepogrešivi oblik originalnog automobile u kombinaciji s elegantnim i glatkim linijama.

Popularna “Peglica” je predstavljna 1972. godine na Sajmu automobila u Torinu kao zamjena za Fiat 500. Bio je to mali gradski automobil sa zadnjim pogonom namijenjen za četiri putnika, proizvodio se do 2000. godine, a s proizvodne trake je sišlo 4.683.655 primjeraka. Proizvodnja se obavljana u Cassinu i Termini Imereseu u Italiji, Tychyju u Poljskoj, Steyru u Austriji te u Kragujevcu u bivšoj Jugoslaviji.

Pomenuti sudio je kreirao novi koncept, ali “Peglica” nije izgubila svoj identitet. Dizajner je zadržao konture i stilske elemente poput prepoznatljivog krova i stražnjih svjetala, a automobil je zamišljen s električnim pogonom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79