(FOTO) Ovako izgleda prolazak kroz tunel Vranduk u kojem radovi traju mjesecima

Kada skela za betoniranje unutrašnjih zidova tunela bude postavljena, kamioni će voziti sredinom tunela. Naizmjenično. Putnički automobili bit će preusmjerni na druge putne pravce

Zbog čekanja po nekoliko sati u kolonama pred tunelom Vranduk II i mostovima Bosna IV i Bosna V, već duže vrijeme vozači negoduju, a radovi traju duže od godinu. Još veća zabrinutost nastupila je zbog najave obnove tunela Crnaja koji se nalazi na najfrekventnijoj dionici prema jugu naše zemlje i moru.

Danas se čak i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, oglasio zbog haotične situacije na cestama i, kako je naveo “nestručno organizirane rekonstrukcije”.

-Naravno da je rekonstrukcija dotrajalih puteva, mostova i tunela poželjna i neophodna, kako bi se povećao njihov kvalitet i unaprijedila sigurnost putnika, ali “hokus-pokus” način na koji se to trenutno radi, a evidentno planira i u budućnosti, je nedopustiv, jer je van logike i standarda struke. Davati izjave iz ugodno rashlađenih direktorskih kabineta da ne postoje alternativni pravci, iako ih očito niko i nije pokušao naći, i istovremeno pozivati građane i privrednike na strpljenje dok satima čekaju na temperaturama od trideset ili četrdeset stepeni, je nekorektno, pa i drsko – naveo je, između ostalog, Zvizdić u saopćenju.

Dok u Javnom preduzeću Ceste Federacije, kako se čini, ne mare previše za kritike, vozači svakodnevno proživljavaju nimalo ugodan prolazak kroz tunel Vranduk.

Očekuje se da uskoro počne betoniranje zidova tunela, a u međuvremenu dok radnici obavljaju svoje poslove, kroz mračni tunel pored njih dnevno “protutnji” veći broj kamiona koji vuku teret, a o putničkim automobilima da se i ne govori. Neprijatno iskustvo i za radnike, ali i vozače koji prolaze ispod skela, preko afalta prepunog ostataka armature i mreža, rupa punih vode.

Kada skela za betoniranje unutrašnjih zidova tunela bude postavljena, kamioni će voziti sredinom tunela. Naizmjenično. Putnički automobili bit će preusmjerni na druge putne pravce.

U međuvremenu je nedaleko od Vranduka, u mjestu Koprivna, obustavljen saobraćaj zbog klizišta urokovanog padavinama koje su zahvatile to područje. Saobraćaj je obustavljen nakon što se veća količina zemlje i kamena sručila na put.

Kako je danas izgledao tunel Vranduk možete vidjeti na snimku i na fotografijama prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments