(FOTO) Ovo je bivši specijalac policijske jedinice ALFA

OTAC koji je jučer pretukao svoju 14-godišnju kćer, o čemu smo danas pisali, S.F., rodom je iz Gunje (iako je rođen u Brčkom, u BiH) i bivši je pripadnik specijalne policijske jedinice Alfa.

U Zagrebu je završio srednju policijsku školu, a iz Alfi se umirovio 2005. godine, kako nam je ispričala njegova bivša supruga koju je počeo fizički maltretirati nedugo nakon rođenja sina 2013. godine.

Ispričala nam je da je s djecom, sinom i kćeri pobjegla od njega 2014. godine i sakrila se u sigurnu kuću. Navodi kako je za nasilje nad njom, čemu su svjedočila i djeca, priveden te iste godine i dobio je 16 mjeseci iza rešetaka no odslužio je samo 10 mjeseci i pušten je, kaže nam, radi dobrog vladanja.

Službeno su se razveli 2016. godine i dodijeljeno im je zajedničko skrbništvo nad djecom iako je on bio ozvaničen kao obiteljski nasilnik.

“Piti je počeo negdje 2008., 2009., a tući me počeo 2013. i godinu kasnije sam s djecom pobjegla u sigurnu kuću, a on me pokušavao naći. Razvod je službeno okončan 2016. godine. Djeca su dodijeljena meni, iako je po zakonu skrbništvo nad njima zajedničko i bez njegovog potpisa ne mogu ništa, ni kad se djeca upisuju u školu niti išta vezano uz njih. Sad ću tražiti samostalno skrbništvo i zabranu prilaska djeci i meni na 5 kilometara”, ispričala nam je njegova bivša supruga.

Ne sjeća se točno kad – ali navodi kako je bilo prije tri ili četiri godine, kad im je sin pohađao vrtić – njen je bivši prijetio odgajateljicama. Ističe kako tad nije bila prisutna pa ne zna što im je točno rekao i kako im je prijetio, a bilo je vezano uz njihovog sina kojeg je jedno dijete u vrtiću istuklo, a nitko im iz vrtića nije javio.

Za prijetnje odgajateljicama dobio je 2 godine i 9 mjeseci iza rešetaka.

“U iza rešetaka je trebao biti do 1. kolovoza, no pušten je opet zbog dobrog vladanja i zato što je inzistirao da mora biti s djecom dok sam ja na operaciji. Grozno mi je sve ovo, plačem cijeli dan radi kćeri, jako mi je teško. Već sam godinu dana bez posla, sin mi ima Aspergerov sindrom i moram biti s njim, a uz to sam sad operirana (odstranjeni su joj maternica i jajnici) te ne mogu raditi. Siromašni smo i ne bismo preživjeli bez pomoći Facebook humanitaraca Zagreb i gospođa Nane i Karmen – isključivo zahvaljujući njima preživljavamo. Neugodno mi je tražiti pomoć, ali nemam izbora. Živimo od 1000 kuna mjesečno, 560 kuna dječjeg doplatka, 420 kuna dobivam za njegu djeteta i još 100 kuna od Grada jer sin ima Aspergerov sindrom, ADHD i još niz dijagnoza”, ispričala nam je potresena majka koja još uvijek leži u bolnici Merkur gdje se oporavlja od operacije na kojoj je bila prije 5 dana.

 

(FOTO Bivši policajac Suad F. pušten na slobodu kako bi bio s djecom

“Zvala sam kćer opet u 17:46 i čujem je kako vrišti ‘tata nemoj me tući, molim te’ i sina u pozadini kako urla. Izletjela sam iz svoje bolesničke sobe, sestre su me zaustavile da moram potpisati i čekati doktora, ja govorim da ću potpisati, ali ne čekam doktora. Zovem Uber i na Heinzelovoj iz auta vidim policiju pod rotirkama kako odlazi prema našoj kući. Kći me zove sa susjedovog mobitela jer joj je tata razbio i mobitel i kaže mi da je ok. Policija i ja dolazimo skoro u isto vrijeme, kad sam je vidjela, pala sam u nesvijest”, počela nam je priču potresena majka.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79