(FOTO) Ovo je mjesto gdje je Uroš počeo masakr: “Muk, tišina i tuga u selu Dubona. Mještani u šoku, kao i region…”

(FOTO) Ovo je mjesto gdje je Uroš počeo masakr: “Muk, tišina i tuga u selu Dubona. Mještani u šoku, kao i region…”


Novi stravičan zločin pogodio je Srbiju, ovoga puta u Mladenovcu, u selu Dubona, gdje je došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno preko 10 ljudi, među kojima su policajac (20), njegova sestra i još jedan mladić (21).

Specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba nalazi se u mjestu Dubona ispred škole gdje je počela masovna pucnjava sinoć, 4. maja.

Dan poslije krvavog pira, u ranim jutarnjim satima, na ulicama ovog malog mjesta skoro da nikog nismo mogli sresti piše RadioSarajevo.

POGLEDAJ GALERIJU

Muk, tišina i tuga u selu Dubona. Mještani u šoku, kao i region…

Ovo je druga masovna pucnjava u Srbiji za manje od 48 sati.

Podsjetimo i da je maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole i osmero učenika, dok je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

 

Srbijanska policija uhapsila je Uroša Blažića (21) koji je ubio osam osoba, a ranio 13 u masakru u selu Dubona kod Mladenovca.

Kako RTS saznaje Blažić je uhapšen nedaleko od Kragujevca.

Blažić je pobjegao sa mjesta zločina i policija je aktivno tragala za njim. To je bila opsežna pretraga terena i za napadačem se tragalo helikopterima MUP-a i termovizijskim kamerama, a na terenu su bili izvedeni i policijski psi.

Na terenu su bile policijske snage, a iznad 600 pripadnika MUP- a učestvovalo je u potrazi za Blažićem.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila kasno sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.

Odmah je objavljena informacija da je ubio 21-godišnjeg policajaca i njegovu mlađu sestru, a naknadno da ima još šest mrtvih. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić ocijenio je pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija