(FOTO) Ovo je PCR test žene koja je sa Kantićem otišla pozitivna u Njemačku!

Kao što smo prethodno izvjestili, putnici koji su krenuli u Njemačku sa autobusom prevoznika Kantić na granici su čekali više od 12 sati jer je jedna od putnica bila pozitivna na koronavirus. Naposlijetku je dio njih, oni koji nisu posjedovali vizu, vraćen za BiH.

Rasprava o ovoj situaciji se nastavila na Facebook grupi u kojoj građani razmjenjuju informacije o putovanju u Njemačku. Mnogo je mišljenja i reakcija, kako onih koji su se zatekli u spomenutom autobusu, tako i svih ostalih članova grupe.

Jedna članica grupe je pokušala da objasni spornu situaciju:

“Ovdje nije jasno definirano ni na jednom jeziku da li je test pozitivan ili negativan. Jer detekcija RNK SARS COV2 može značiti da ima i antitijela. Nisu vozači krivi, nije agencija kriva, ne poznajem niti jedne ni druge! Znam samo da je gospođa bila obaviještena o pozitivnom testu. Izdat je na njemačkom jeziku gdje piše “detekcija RNK SARS- COV2 nachgewiesen” onaj ko ne zna jezik ne može znati da je to pozitivan test! Vozači nisu dužni znati jezik kao ni bilo ko drugi ko putuje u određenu zemlju!”

Protiv putnice će navodno biti pokrenuta tužba, te će biti tražena nadoknada nastale štete, dok putnici koji su vraćeni u BiH imaju pravo na povrat sredstava za autobusku kartu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79