(FOTO) Ovo je sramota Gračanice: DEPONIJA GRABOVAC!

Još jedna deponija truje građane Bosne i Hercegovine.

Deponija Grabovac se nalazi na samom ulazu u Gračanicu, zbog koje je ugroženo zdravlje građana ovog grada. Ugrožene su i životinje.

DEPONIJA GRABOVAC – POSLJEDICE I EFEKTI

“☢ Jučer sam obaviješten od strane mještana koji u neposrednoj blizini deponije Grabovac imaju parcele i usjeve, da je došlo do masovnog uginuća pčela usljed prskanja deponije nepoznatim hemijskim supstancama. Odmah po dobijanju ove informacije obratio sam se nadležnim inspekcijskim službama i prijavio ovaj slučaj.
☢ U inbox sam dobio užasavajuće fotografije uginulih pčela. Mještani tvrde da su ovih dana deponiju prskali nepoznatim supstancama i da je to uzrok uginuća pčela. Postavlja se pitanje ko će nadoknaditi pričinjenu štetu na pčelinjacima, ko je odgovoran za dugogodišnje imisije koje se u vidu smrada, otrovnih čestica i zagađene vode šire na okolinu i kontinuirano zagađuju okolne usjeve, te zasigurno utiču na i na zdravlje građana.

Nije dovoljno trovanje od deponije, nego sad i ovo. Ja sam odmah zvao komunalni inspektorat, kažu greška je propust komunalnog preduzeća, mi smo htjeli da uklonimo žohare, a eto desilo se. Sad sam za sve oštećene ponudio besplatno zastupanje, ili visoke iznose obeštećenja ili idemo u parnicu pa na sudu da tražimo putem tužbenog zahtjeva naknadu štete. Prešlo je sve mjere, svakodnevno se ova vlast sve više blamira i kompromituje.

#DeponijaGrabovac #Gračanica⚠️☢👎” – Izjavio je je Ajdin Topčagić za portal Crna-Hronika.

(FOTO) Deponija Grabovac – historija predizbornih laži i neispunjenih obećanja

“Ovo su nesavjesni građani ostavili na ulazu u deponiju poslije Kurban bajrama. Tuga, sramota- Morali reagirati da se ukloni. 40 godina tu se deponuje otpad. Sramota”

Nadležni šute godinama. Sad će izbori.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79