(FOTO) Ovo su ribari koji su danas spasili sedam migranata od sigurne smrti

Dragan Todorović i Marko Mimić su ribari iz Zvornika. Oni su danas u saradnji sa Graničnom policijom spasili sedam migranata od sigurne smrti. 

Nabujala Drina

Migrante su ostavili krijumčari na jednom ostrvu na Drini koja je tokom noći nabujala. Ova dvojica skromnih Zvorničana kažu za “Avaz” da im to nije prvi put.

– Ovdje se događa velika ljudska tragedija. Krijumčari migrante dovezu do ostrva ostave ih, oni ne umiju da plivaju i prepušteni su na milost i nemilost nepredvidivoj Drini koja je hladna i ljeti, a kamoli u oktobru – kaže na početku razgovora Marko Mimić.

Današnju akciju su izveli na poziv iz Granične policije.

– Pozvali su nas iz Granične policije, s kojom imamo odličnu saradnju. Migranti su ostavljeni na tom opasnom ostrvu tokom noći. Promrzli su i bili su mokri. Mislim da smo im spasili živote – dodaje Mimić.

Kaže da su svjedočili zaista zastrašujućim situacijama.

Ne znaju plivati

– Često se migranti zakače na drvo pored rijeke i tako ostanu da vise i po nekoliko sati. Bilo je i utapanja. Niko od njih ne zna da pliva. Katastrofa je to sve skupa – kaže Mimić.

Na kraju dodaju da nisu uradili ništa što bilo koji drugi čovjek ne bi.

– Svima treba pomoći. Nije to ništa – kažu Mimić i Todorović za Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79