(FOTO) Plin ugušio studenticu!

Velika tragedija dogodila se u ulici Trebevićka u Novom Sarajevu, gdje je život izgubila mlada studentica Filozofskog fakulteta Hatidža Adžemović iz Donjeg Vakufa.
Nesretna 21-godišnjakinja ugušila se plinom u kući u kojoj je živjela kao podstanarka.

Očeva sumnja…

Kako nezvanično saznajemo, njeni roditelji Sead i Sedžida tragičnog dana uporno su je zvali telefonom, ali se Hatidža nije javljaja. Otac Sead je posumnjao da nešto nije u redu pa se spakovao i otišao za Sarajevo, ne sluteći šta će ga dočekati.
Hatidžu su našli u sobi. Odmah su pozvane policija i Hitna pomoć, ali nesretnoj djevojci nije bilo spasa, tako da je ljekar, nažalost, mogao samo konstatirati smrt.

Klanjana dženaza..

Sudski vještak medicinske struke Nermin Sarajlić obavio je pregled tijela i konstatirao da nije bilo nikakvih povreda. Kazao nam je još da sve ukazuje na trovanje ugljenmonoksidom.

Kuće u Trebevićkoj ulici u kojima su studenti smješteni kao podstanari jučer su bile puste. Veliki broj stanovnika Donjeg Vakufa, žaleći za prerano ugašenim Hatidžinim životom, klanjao joj je dženazu.
Tužna povorka krenula je ispred Hadžijusufove džamije, odakle se zaputila prema haremu igrališta u pravcu Travnika, gdje je ukopana mlada Adžemović.

Oproštajne poruke…

Prijatelji i kolege s fakulteta oprostili su se od Hatidže i na društvenim mrežama. Facebook je bio preplavljen emotivnim porukama.
” Tvoj iznenadni gubitak nas je pogodio kao grom iz vedra neba. Kažu da Bog sebi uzima najbolje, ali zar da tako iznenada uzme tebe u najvećem cvijetu mladosti i želje za životom? Ne mogu da se pomirim sa tim da te više nema i ne želim da povjerujem u to. Ti si uvijek bila jedna divna, plemenita duša, koja je uvijek činila da se nasmijemo” – stajalo je u jednoj od oproštajnih poruka..