(FOTO) Počelo asfaltiranje saobraćajnice: U toku spajanje autoputa i 9. transverzale

 

U toku je izgradnja dionice kojom će u Sarajevu, konkretno u općini Novi Grad, biti spojeni autoput i Deveta transverzala. U fotogaleriji možete pogledati kakvo je trenutno stanje na gradilištu. Spajanje ove dvije vrlo značajne saobraćajnice ulicom Safeta Zajke je počelo sredinom novembra prošle godine i tada je najavljeno da će radovi trajati godinu dana. Nadležni su istakli da će se ovim smanjiti saobraćajne gužve.

“Ovo je veliki projekat koji prvenstveno za cilj ima rastrećenje gužvi, a kojim će se uveliko poboljšati saobraćajna sigurnost. Izgradnjom spoja Devete transverzale sa Autoputem A1 spojit će se dvije cjeline Novog Grada, koje su trenutno pod velikim saobraćajnim gužvama”, izjavio je prošle godine kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP).

U ulici Safeta Zajke, gdje se spajaju ove dvije saobraćajnice, prije nekoliko dana je počelo asfaltiranje. Na početak radova duže se čekalo zbog dugog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za zemljišta i/ili građevine koje se nalaze na toj lokaciji. Prije početka izgradnje same ceste, bilo je potrebno srušiti te građevine.

Riječ je o dionici dugoj 650 metara, vrijednost projekta je 3,9 miliona eura, a izvođač radova je kompanija Euro-asfalt. Prema podacima nadležnih, za izgradnju Devete transverzale do sada je uloženo 14 miliona KM piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79