(FOTO) Pogledajte ekološku katastrofu na Drinskom jezeru

Na cijelom potezu od Međeđe do HE Višegrad situacija je, tvrde, slična, a samo na tom potezu je oko 40 vikend kućica. Osim što su prijetnja za sve, prizori smeća u jezeru nisu nimalo ugodni, a pecati ribu u plutajućem otpadu izgleda nevjerojatno.

“Cijelo ljeto su problemi deponije, posebno na ušću Lima na Brodaru, pluta otpad, zatvorena je brana i rijetko jer puštaju da teče, a kad proteče onda je koncentracija otpada na lančanicama na brani. Oni bi trebali da čiste redovno, i kad čiste dva dana nema smeća, ali problem je što oni nikako ne čiste. Optužuju Srbiju, ali nama iz Lima ne dolazi smeće, već Drinom ide u Lim, kad krenete prtema Priboju možete vidjeti, jer i tamo bi bila smećo”, tvrdi mještanin Brodara.

Bruka i sramota sta radi vlast i uposlenici koji rade na brani u Višegradu. Uopšte ne čiste jezero nego puštaju otpad i guraju ga vodom do ušća Lima na Brodaru, i sve tako da pluta jezerom do Ustiprače. Nažalost ovakvim ponasanjem dolazi do prave ekoloske katastrofe.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79