(FOTO) Pogledajte kako izgleda biciklistička staza u Sarajevu

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju ali i fotografije gotovih radova biciklističke staze u Opštini “Novo Sarajevo”

U ulici Azize Šaćirbegović na potezu od mosta na Malti do kružnog toga u naselju Hrasno Brdo na Južnoj longitudinali, u toku su radovi na obilježavanju obostrane jednosmjerne biciklističke staze.

Biciklistička staza će se pružati u dva pravca kretanja od čega jedan smjer kretanja u pravcu jug–sjever i drugi smjer sjever-jug sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Izvođač radova je firma „Buljan ceste“ d.o.o. Kreševo, a investitor Općina Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu od 33.351 KM.

Vijećnik istoimene opštine Arslan Dučić na svom Facebook profilu objavio je sve mane biciklističke staze koju je sa pažnjom izvela firma “Buljan ceste” d.o.o. iz Kreševa, a sve odobrio načelnik opštine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.

Njegov osvrt na radove prenosimo u cijelosti.

“Danas sam obišao tek završene FENOMENALNE radove na biciklističkoj stazi u ulici Azize Šaćirbegović na potezu od mosta na Malti do kružnog toka u naselju Hrasno Brdo.

Biciklistička staza se pruža u dva pravca kretanja od čega jedan smjer kretanja u pravcu jug–sjever i drugi smjer sjever-jug sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Ovaj projekat nas je koštao malo više od 33 hiljade maraka, ali neka gdje ima tu se i prosipa.

U nastavku pogledajte o kakvim se radovim govori i sa kojom pažnjom je iste firma „Buljan ceste“ d.o.o. Kreševo izvela.

ČESTITAM I SAMO NAPRIJED ZA BOLJU OPĆINU NOVO SARAJEVO!!!

 

PLAĆENA RECENZIJA Biciklistička staza Općine Novo Sarajevo

✅ Staza mi se odmah svidjela, izgleda sofisticirano. Narančasto crvene je boje, bez suvišnih detalja, samo esencijalno i to mi se sviđa. ✅ Narančasta boja povezana je sa radošću, sunčanošću i toplotom, pa daje osjećaj ugode i takav osjećaj ostavlja čitava staza, očekujete puno i inovativno, znatiželjni ste i nestrpljivi.Poželite je koristiti.✅ Veselje donosi ta staza, baš veselje, kao sunce moje malo. A podsjeća bojom na sočnu naranču, odnosno 30 sočnih naranči, koje pršte energijom i zdravljem. Nekako, asocira me na zdravlje.✅ Ne više, ne manje, već taman. Savršeno, ekonomično i praktično!✅ Stvarno se osjeti tih 33 hiljade maraka obzirom da naše tijelo samo ne proizvodi staze, osjeti se doprinos istom, odnosno dnevna doza uticaja Općine. ✅Staza je zategnutija, kao nakon vitaminske injekcije✅Preporučio bih stazu sve i jednom biciklisti, biciklistima svih dobnih skupina. Ima efekta, to je definitivno jasno. Staza vidim nije ograničena na jednu dobnu skupinu znači kada god se krene koristiti ista, čini pomak, vidi se razlika.

Gepostet von Dučić Arslan am Sonntag, 16. August 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79