(FOTO) Pogledajte kako izgleda COVID ambulanta u kojoj direktorica ima platu od 6.500KM!

Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam šokantne fotografije iz Konjica.

Direktorica Opće bolnice Konjic Suzana Sokolović – Begić, postepeno je sebi povećavala plaću koja je mjesečno iznosila 6.500, što je Uredu za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine bilo sporno, te su to naveli u svom izvještaju.

Uhvatili je: Direktorica bolnice Konjic sama sebi povećavala platu do čak 6.500 KM

Direktorica sa platom od 6.500KM glavna i odgovorna je za ovakav Covid ambulantu u 21. stoljeću. Cijeli prenosimo u cijelosti:

COVID AMBULANTA 21.STOLJEĆA ❗

Ovako izgleda odlazak u COVID ambulantu, laboratoriju i RTG kabinet ❗
Dok bolnički kapaciteti zjape prazni pacijenti čekaju napolju.Prvo pregled u kontejneru, zatim uzimanje uzoraka krvi pod nadstrešnicom na parkingu pored mrtvačnice. Laboranti čučeći i ćuteći rade svoj posao, vrijedno je to svakog divljenja. Ne možemo pogledati jedni druge u oči. Njima nezgodno a mi u nevjernici kao da sanjamo.

Zajedno pozitivni i pacijenti koji su se tek javili sa simptomima kao i oni što su se jutros testirali. Pitam mlađahnu sestru u prolazu zašto je to tako ona kaže tako treba.
Grupa od oko 40 pacijenata čeka na parkingu da se spiskovi i matični brojevi pošalju na radiologiju. Iscrpljeni konačno, nesto prije 13 sati penjemo se na radiologiju, ljubazna sestra koja nas upućuje u sve kaže da je proradio pokretni aparat i da idemo vani. A to vani i to gdje se radi RTG snimak pluća je ovaj čumez na mojim slikama.

Nešto prije 15 sati muž i ja smo konačno uradili famozni snimak pluća. Promrzli, dehidrirani ne znam kako smo došli kući.
Tužna sam, pretužna šta smo dozvolili da nam ovo rade. Ovo danas je bilo ispod svakog ljudskog dostojanstva. I pas ima bolji tretman kod svog veterinara.

Svaka čast medicinskom osoblju, vrijedno je svakog poštovanja u kojim uslovima rade.
Ali pitam javno gdje je Križni štab naše opštine, gdje su direktorice zdravstvenih ustanova,?! Gospodo mi smo vaši sugrađani, mi čitav život izdvajamo u zdravstveni sistem iz kojeg jedete hljeb. Potrudite se malo, ovaj narod zaslužuje bolje ❗


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79