(FOTO) Pogledajte kakvo je nebo večeras bilo iznad BiH

Posljednjih noći, nebo je postalo platno za spektakularni prikaz polarnih svjetlosti koji je oduševio promatrače širom Bosne i Hercegovine. Ova neobična pojava, poznata i kao aurora borealis, stvorila je prizore koji su izazvali divljenje i zadivljenost, pružajući nezaboravno iskustvo onima koji su imali privilegiju promatrati je.

Polarna svjetlost, koja se obično pojavljuje na polarnim područjima, ovoga puta pokazala je svoju ljepotu na nekim neobičnim mjestima, uključujući Vozuću pored Zavidovića piše Crna-Hronika.

Ovo rijetko pojavljivanje privuklo je pažnju mnogih zaljubljenika u astronomiju i prirodu, koji su brzo grabili kamere kako bi zabilježili ovo jedinstveno nebesko iskustvo.

“Upravo iznad BiH. Polarna svjetlost fotogafirana iz Vozuće kod Zavidovića. 😍” – napisali su iz Bh.meteo.

Stručnjaci su objasnili da je pojava ovog nebeskog fenomena rezultat interakcije Sunčevih čestica s magnetskim poljem Zemlje, stvarajući svjetlosne efekte koji se protežu preko neba u različitim bojama i uzorcima. Iako je polarna svjetlost relativno česta na polarnim područjima, njen nedavni pojavak na neobičnim geografskim širinama izazvao je znatiželju i uzbuđenje među znanstvenicima i ljubiteljima prirode.

Ova nezaboravna pojava podsjeća nas na čudesnu ljepotu i kompleksnost svijeta u kojem živimo te nas inspirira da se povežemo s prirodom i divimo se njenim čudesima. Dok promatrači širom svijeta razmjenjuju svoje fotografije i iskustva, polarna svjetlost će ostati simbol čarolije i čudesnosti koja nas okružuje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79