(FOTO) Pokušala prokrijumčariti 2.300 bočica lijekova ruskog porijekla

Carinici su u subotu, 21. novembra, u saradnji sa policijom, na graniničnim prelazima Aerodrom “Nikola Tesla” i Gradina spriječili dva pokušaja krijumčarenja i zaplijenili gotovo 3.000 različitih medikamenata.

Prekršaj na beogradskom aerodromu otkriven je kada je u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljena 51-godišnja Beograđanka, koja je neposredno pijre toga doputovala letom iz Moskve i preuzela svoj prtljag sa karusela u kojem je pronađena gomila suplemenata i lijekova ruskog porekla, saopštila je Uprava carina.

Ona je sa sobom ponijela više od 2.300 bočica, tableta, kapsula i ampula lijekova i suplemenata uglavnom na biljnoj bazi, za poboljšanje funkcije vida (černika forte), moždanog krvotoka (nootropil piracetam), nivoa gvožđa (fenjuls), zarastanje preloma (zlatna mumija), smanjenje nivoa šećera u krvi (olidžim), podizanje imuniteta (imunofan) i slično.

Među pronađenim lijekovima i dijetetskim sredstvima bilo je i 170 bočica imunomodulatora za mačke (feliferon) i lijeka protiv pseće bolesti (giskan-5), navela je carina.

Istog dana na Gradini je zaplijenjeno 480 tableta lijeka „rivotril” koji se nalazi na listi psihoaktivnih kontrolisanih supstanci.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojena “honda džez” bugarskih registracija u kojem je bilo dvoje bugarskih državljana.

Iako su rekli da nemaju ništa za prijave, prilikom detaljnog pregleda, u ladici ispred suvozačkog sjedišta pronađeno je 16 kutija sa po 30 tableta „rivotrila”.

Bugarskim državljanima je zbog toga odbijen izlaz iz naše zemlje, pa su zajedno sa pronađenim psihoaktivnim tabletama predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva prenosi Srpskainfo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79