(FOTO) Policija intervenirala nakon postavljenih plakata kojima se poziva na bojkot pekare “Manja”

Saša Trivić, vlasnik i pomoćnik direktora banjalučke kompanije “Krajina klas”, kompanije koja je nastala iz pekare “Manja”, čije poslovnice rade i u Sarajevu, u svojim tvitovima veličao je ratne zločince. S podsmjehom je govorio o genocidu u Srebrenici… Takve objave izazvale su revolt brojnih građana koji su putem društvenih mreža sve pozvali na bojkot ove pekare.

– Sjetit ćete se, četnici su tada u Višegradu pjevali uz gusle “bit će opet krvava drina, evo idu četnici sa srpskih planina” – jedan je od njegovih tvitova, nakon kojeg je objavio i: “Daj dogodine da nađu neke bolje četnike za Višegrad. Ova ekipa nas baš sramoti, sve trećepozivci.”

Jutros su na nekoliko pekara „Manja“ u Sarajevu i Vogošći izlijepljeni plakati kojima se poziva na bojkot. Ispred prodavnice u ulici Gradačačka (Otoka) neko je ispisao i riječ – četnik.

Ispred pekare Manja ispisano “četnik”, objavljen i novi tvit Saše Trivića

U Vogošći su osvanuli plakati na kojima je ispisano: „Bojkot pekare – vlasnik pekare „Manja“ Saša Trivić sljedbenik ratnog zločinca Ratka Mladića“.

Ekipa portala Hayat.ba bila je jutros na licu mjesta u Vogošći. Policajci su na poziv uposlenika pekare u Vogošći, kako saznajemo, od sinoć nekoliko puta intervenirali zbog provokacija koje su doživjele radnice pekare.

Plakati ispred pekare nešto poslije 9 sati uklonili su policajci koji i dalje dežuraju ispred pekare.

– Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga – izjavio je Trivić nakon burnih reakcija javnosti na njegove tvitove.

– Stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije niti njenih zaposlenih. Svjesni smo greške i odlučeno je da prema kodeksu ponašanja zamjenik direktora bude sankcionisan – odgovorili su iz pekare “Manja”.

I na društvenim mrežama je pokrenut apel da građani bojkotuju njihove pekare, čijih poslovnica u Sarajevu ima pet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments