(FOTO) POLICIJA PRONAŠLA VEĆU KOLIČINU ORUŽJA!

Istarska će policija, radi nedozvoljenog posjedovanja oružja kazneno prijaviti jednu osobu, dok će protiv još dvije osobe podnijeti optužne prijedloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 60-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Naime, prilikom pretrage osobe i obiteljske kuće u Vrsaru, policijski službenici jučer su pronašli automatski pištolj tzv. škorpion s četiri pripadajuća spremnika i 93 komada streljiva, pušku s užljebljenom cijevi s pripadajućim spremnikom i 25 komada streljiva, revolver s 44 komada streljiva te šest komada lovačkog streljiva.

Radi posjedovanja automatskog pištolja, odnosno radi posjedovanja zabranjenog oružja, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi neovlaštenog posjedovanja drugog oružja i streljiva, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Istog dana, djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta obavili su pretragu osobe, prijevoznih sredstava i obiteljske kuće u okolici Pazina te su kod 35-godišnjaka pronašli malokalibarsku pušku s montiranom optikom i pripadajućim spremnikom, optički nišan i 46 komada streljiva. Radi posjedovanja oružja bez odobrenja, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 35-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Navedeni prekršaj utvrđen je i kod 58-godišnjaka, kod kojeg su policijski službenici prilikom pretrage osobe, prijevoznih sredstava i stana na području Labina pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom te je utvrđeno da ga 58-godišnjak posjeduje bez odobrenja. (Foto: PU istarska)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79