(FOTO) Policija u Gradačcu oduzela četiri automobila vrijedna oko 100.000 KM

Po naredbi Općinskog suda Gradačac, uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva TK, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije MUP-a TK, danas su pretresli više lokacija u Gradačcu. Pretresena je pokretna i nepokretna imovina E. K. iz Gradačca, a sve u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnog djela nedozvoljene trgovine.

Nakon pretresa, privremeno su oduzeta četiri automobila novije proizvodnje. Riječ je o vozilu BMW serije 3, dva vozila marke VW Golf VII i vozilu marke “smart”, ukupne vrijednosti od oko 100.000 KM te razna dokumentacija i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a TK.

E. K. je priveden i ispitan u službenim prostorijama MUP-a TK, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene trgovine.

U narednom periodu u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK, bit će preduzete i druge istražne mjere i radnje, a nakon toga će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79